Dagbok

Stort och smått om livet med Kito.

Arkiv:

Dagbok 2013

Dagbok 2012

Dagbok 2011

Dagbok 2010

Dagbok 2009

Dagbok 2008

2014-06-10 Tack och adjö, nu byter vi plats och stil

Tack alla som hälsat på genom åren, och hejat och grattat! Vi kommer att finnas kvar på webben, men i en (förhoppningsvis) enklare form. Välkomna att besöka Kito & Chester på browndogs.photoweb.se

 

2014-02-17 Året som gick, året som är, och pappaplaner för Kito

Medan jag funderat över vad jag ska göra med Kitos hemsida har tiden gått. Det är mitt i februari och jag nöjer mig med att uppdatera på sidan som den är, eftersom det faktiskt finns lite att berätta.

Året som gick (skryt, skryt, skryt :D)

På det stora hela hade vi ett fantastiskt år, trots att det fanns några bottennapp. Här är några av höjdpunkterna:

- Kito blir godkänd i lägre klass sök i april med bra poäng. (Ett litet kryp från en uppflyttning). Detta är för mig den absoluta höjdpunkten på året. Så jäkla roligt! En utomordentlig prestation för en ridgeback dessutom. Stolt över min gubbe!

- I maj tar vi ett godkänt resultat i rallylydnad avancerad klass.

- Vi åker också på lydnadstävling i Danmark i maj, och Kito gör väldigt fint ifrån sig och tar titeln LP1.

- På SRRS ridgebackspecialen i juli tävlar vi lydnad, och blir dagens bästa ridgebackekipage och vinner hela tre vandringspriser.

- Iväg på utställning på Bornholm i Danmark i augusti. Kito får CK båda dagarna, och ena dagen blir han BIM med cert och CACIB!

- RR-dagen i Danmark ville vi inte missa, och vi deltar i utställning och lydnad. Kito får fin placering, CK och reserv-cert på utställningen, och tar ett 2:a pris och en 2:a placering i lydnad 2.

- I slutet av september tävlar vi lydnad 2 i Danmark igen och nu tar Kito ett 1:a pris och titeln LP2.

Under höstens senare del kan vi varken träna eller tävla pga en operation. Under vintern tävlar vi ett par lydnadsklass 2. Kito gör delvis mycket bra ifrån sig, bl a jättesnygga fritt följ. Framför allt har han en härlig attityd. Så glad för det!

- Kito vinner för 3:e året i rad SRRS brukslista!

- Han placerar sig dessutom som nr 2 på SRRS lydnadslista för 2:a året i rad.

Matte är väldigt glad och nöjd, sa jag det? :)

Under hösten gick vi kurs i IPO-spår, vilket var roligt och gav matte idéer runt spårinlärning. Vintermånaderna har vi gått kurs i IPO-R för hundar som redan kan sök/spår. Här har vi lärt oss lydnads- och miljöprogrammet för tävlingsgrenen IPO-R.

Om man ser vad jag skrev om planer för året i början av 2013 så har vi faktiskt genomfört dem alla :) Därutöver har vi hittat lite nya roliga aktiviteter. Slalom mellan benen kan han nu också gå med många hjälper från matte :D

Kito_ridgeback_kiss
___Puss, fina, älskade vovve, som får ut matte på så mycket kul.

 

Året som börjat

Vi kommer troligen att lägga svenskbrukset på hyllan. Man kan inte göra allt, åtminstone inte samtidigt, och nu blir det IPO-R-träning istället. Vi tycker det är roligt, inte så mastigt lydnadsprogram, och vi fortsätter träna med våra kurskamrater. Det blir lite sök också förstås. Inte så regelbundet som tidigare då vi inte längre är med i en fast grupp, men vi håller det vid liv.

Om jag kan ta mig samman och träna för det så blir det start i LP3 i Danmark i slutet av året.

Annars ligger vi lågt med tävlingsplaner. Vi har startat två lydnadsklass redan, jag ville passa på medan jag hade tid, för Kito har varit i högform. Men tyvärr har vi inte hållit ihop hela vägen till de höga totalpoängen. Fortfarande väldigt nöjd med hans fina attityd i alla fall! Nu tar vi paus, och sen får jag se. Först och främst ska jag gå utbildning till testledare för BPH, och en hel del helger under året är förstås vikta för mentaltester.

Sen finns det en annan spännande sak som ska hända i år. Kito ska få en lillebror! Han vore nog inte lika glad som matte om han visste...men jag hoppas och tror att det ska liva upp tillvaron på ett sätt som även Kito kommer att uppskatta efter hand.

Jag släpper bomben här, så är det gjort. Det är inte en ridgeback B). Det är en annan självständig och envis ras, en Chesapeake Bay retriever. Valpen är inte född ännu, så det är förstås inte 100% säkert. Men tiken är konstaterat dräktig med flera valpar, så vi lägger planerna efter det, och gläder oss ofantligt förstås :)

Så finns det ytterligare en rolig sak att berätta, och det är att vi planerar för att Kito ska bli pappa. Vi glädjer oss mycket åt det också, och hoppas att det ska bli avkommor som är lika trevliga som sina föräldrar. Det är kennel Murumbis som ska ha kullen, och den tilltänkta bruden heter Murumbis Dione Design By Blaze, till vardags kallad Celine. Celine har arbetat som certifierad vårdhund, och har både ett temperament och en exteriör som jag tror passar bra ihop med Kito. Parning kommer troligen att ske i början av 2015. Mer information om parningen kommer både här och på en egen hemsida så småningom.

Kito_ridgeback_puppy
__Vi hoppas på såna här fina små Kitosar våren 2015


För 2014 är förhoppningen framför allt ännu ett roligt hundår. Kanske inte så mycket tävlande, men mycket mys, promenader och en hel del träning med fina hundvänner!

Kito_ridgeback_crazy_fun
__Ha roligt, lek o busa :) Viktiga målsättningar för Kito och matte!