Aktiviteter, resultat

Lydnad

Lydnad Danmark

Bruks

Rallylydnad

Utställning

Viltspår

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kito matte sökKito hoppar

 

Aktiviteter 2013

Same, same vad gäller sökträning osv. Lite rallyträning måste det också bli, o lite lydnad.

Kito tävlade lägre klass sök i slutet av april och blev godkänd. Jätteduktig på söket!
Kito är den 2:a ridgebacken någonsin som blivit godkänd i lägre sök, vad jag kunnat hitta. Rätt kul tyckte jag :)

Vi har startat 2 ggr i rallylydnad avancerad klass i början av maj. Första gången diskade vi oss, andra gången fick vi ett godkänt resultat :)

 

Aktiviteter 2012

Planen: Träna sök förstås! Träna uppletande. Träna brukslydnad, och träna lite lydnadslydnad.

Kito tävlade rallylydnad en gång i april, och tog det tredje godkända resultatet i fortsättningsklass och titeln RLD F. Sen hann vi inte med att träna rally mer detta år.

Vi startade lägre klass sök i slutet av april, men det var inte vår dag. Alla figgar kom in, men lydnadsprogrammet blev katastrof ;) Startade en gång till i höst, och då fick vi tyvärr bryta söket, de två figgar han hann ta in skötte han jättefint. Vi kommer igen med nya försök!

Vi har startat i lydnadsklass 2 några gånger, och tagit ett 1:a pris.

 

Aktiviteter 2011

Vi kör som vi brukar. Lite av varje. Mest sök har det blivit hittills. Vi tävlade appellklass sök under våren och blev uppflyttade. En rolig sommarkurs i lydnadslydnad har kommit till, och så har vi provat på att tävla i rallylydnad. Vi har tagit titeln RLDN i nybörjarklassen, och hunnit tävla ett par gånger i fortsättningsklass med kvalificerande resultat.

 

Aktiviteter 2010

Inga kurser inplanerade, under vår och sommar i alla fall. Vi fortsätter träna sök och planen är att introducera personspår också under året. Vi får se vad vi hinner. På lydnadsfronten blir det start i klass 1 under året. (Protokoll från tävlingar under "lydnad" i menyn till vänster)

Under hösten gick vi också en tävlingslydnadskurs, och avrundar terminen med en rallylydnadskurs.

 

Aktiviteter hösten 2009

I höst ska vi fortsätta träna sök, och appellydnad för samma instruktörer som i våras. Kito är den enda ridgebacken, men annars är det bra variation på raserna: hovawart, labrador, flat, golden, dobermann, riesenschnauzer, rottweiler, sheltie och (mellan)schnazuer. Det är extra kul och lärorikt att det är hundar som är så olika!

Vi ska också ta upp viltspåret igen, det har vilat ett tag. Nu har vi hittat instruktörer med tillgång till mark, skjutvapen, och intressanta distraktioner som kan ge hundarna en utmaning.

Uppdatering: Kito blev viltspårchampion på sina tre första starter i öppenklass med högsta poäng, och provbästa hund en gång. På de sex starter vi hann med i år blev det fem förstapris. Det är vi nöjda med!

 

Aktiviteter våren 2009

Under våren gick vi en sökkurs på brukshundklubben. Kito blev eld och lågor över denna roliga träning, och det smittade förstås av sig på matte. Vi fortsätter att träna sök, och får se vad det leder till.

Vi tränar lite lydnad också, fast det har gått ganska långsamt framåt under våren. Men vi kom i alla fall iväg på en helgkurs i lydnadsträning hos Åsa (Åsas hundar), och fick lite ny inspiration. Vi jobbar på det (i sakta mak ;)).

Lite viltspår har det också blivit, och det ska komma en fortsättning där också är det tänkt.

Kito lydnadKito spårar

 

Aktiviteter hösten 2008

Lydnadsträning

Vi har gått allmänlydnadskurs på Bjuvs brukshundklubb under hösten. Den 22 november var det kursavslutning och prov. Vi klarade allmänlydnadspasset, och blev tvåa i avslutningstävlingen. Kito var yngst i gruppen med sina knappt åtta månader vid provtillfället, och jag är hur nöjd som helst med vårt resultat. För att se vårt testprotokoll, klicka på länken "Lydnad" i menyn till vänster.

Kito och jag med trevliga kurskamrater på allmänlydnadskursen hösten 2008
(Notera bredden - allt från rottweiler till shar-pei!)